Rubriek: Food & Drinks

Wendelien van Bunnik Nederlands beste barista

Barista Wendelien van Bunnik won zaterdag 2 maart jl. het Nederlands Barista Kampioenschap in een afgeladen Westergasfabriek. Ze is hiermee officieel de beste barista van Nederland en gaat in april naar het World Barista Championship in Boston. De tweede plek én tevens de Louis Claus trofee waren voor Jasper de Waal, de derde prijs ging naar Dagmar Geerlings.

Bij het Nederlands Barista Kampioenschap krijgen deelnemers vijftien minuten de tijd om de jury te overtuigen met vier identieke espresso’s, vier identieke milk based drinks en vier identieke signature drinks op basis van minimaal één espresso. De deelnemers meten hun vakkennis aan elkaar, moeten hun vaardigheden bewijzen bij het gebruiken van een espressomachine, molen, eigen gekozen koffie, hygiëne, werkorganisatie en (gastvrije) presentatie die zij opvoeren. Dit alles wordt beoordeeld door een vakkundige SCA gecertificeerde jury.

Koffiebrander Single Estate Coffee Roasters

Wendelien is in het dagelijks leven baristatrainer bij koffiebrander Single Estate Coffee Roasters. Na haar tweede plaats in 2016 deed ze opnieuw een gooi naar de titel. En met succes. Vanaf juni 2019 haal je dagelijks een kop koffie bij Wendelien in de flagshipstore van Single Estate Coffee Roasters aan de Piet Heinstraat in Den Haag.

Tijdens haar presentatie was ‘frozen’ het centrale thema. Door ongebrande koffiebonen in te vriezen behouden ze hun smaak en intensiteit, waardoor Wendelien een koffie kon serveren die maar liefst vier maanden geleden van de plantage in Colombia is gekomen. Door melk (deels) te bevriezen en later te ontdooien verandert dit in ‘supermelk’. Ook in de signature drink kwam het element van invriezen terug in combinatie met tomaat. Hiermee overtuigde ze de jury en sleepte na een spannende finale de felbegeerde prijs binnen.

www.singleestatecoffee.nl