Rubriek: Food & Drinks

‘Witte Groente’ van Koppert Cress

De gastronomie wordt wederom geïnspireerd door Koppert Cress met de introductie van een ‘Witte Groente’ categorie. De witte groenten worden op unieke wijze geteeld in speciaal ontwikkelde donkere kamers, in het water en met een hoge luchtvochtigheid. De basisknol of – wortel, mits geschikt, levert scheuten en zijn eetbaar.

“Een culinaire droom die uitkomt, stel je eens voor, een diner in een voortreffelijk restaurant waarop je een smetteloos wit bord gepresenteerd krijgt met alleen maar smaakvolle witte groenten”, aldus Rob Baan. De deelcollectie gaat van start met twee buitengewone producten: de nieuwe Morar Shoots met een prikkelende mierikswortelsmaak en de zeer welkome terugkeer van de Sweet Peeper, de zoete aardappel. De verwachting is dat er snel nieuwe innovaties aan deze collectie worden toegevoegd.

Morar Shoots

Morar Shoots hebben een verwarmende scherpe en zoete smaak met een prachtig sterke wasabi-achtige nasmaak. De scheuten hebben een stevige, sappige stengel met delicate geel-witte bladeren aan het uiteinde. De mooie, knapperige scheuten vol smaak passen goed bij zowel moderne als traditionele Aziatische keukens. Morar Shoots kunnen in hun geheel worden gebruikt en zijn geschikt voor diverse toepassingen.

Sweet Peeper

Sweet Peeper is perfect te combineren in zowel warme als koude gerechten/soepen en salades. Door zijn hoogwaardige creatieve waarde, zijn stevige bite en de eenvoudige, droge bitterzoete smaak welke lang blijft hangen, tilt hij gerechten naar een hoger niveau. De gele bladeren en roze/rode scheuten geven een gerecht een extra dimensie en verwijzen naar de oorsprong: de zoete aardappel. Naast het blad kan ook de scheut gebruikt worden, ingelegd in het zuur is het een verrijking van salades en sandwiches.

www.koppertcress.com