Rubriek: Food & Drinks

Zesde Amsterdam Coffee festival begin Maart

De zesde editie van The Amsterdam Coffee Festival komt er aan. Het festival wordt gehouden van 1 t/m 3 maart in de Westergasfabriek. En terwijl de bonen nog roosteren, is het programma van deze celebration of coffee zo goed als gereed.

Met de introductie van een nieuwe competitie, een compleet nieuwe manier om koffie te consumeren en enkele terugkerende formules, krijg je de perfecte blend tijdens dit festival geserveerd.

Mindful Coffee Tasting
Dit is een compleet nieuwe manier om met koffie om te gaan, ontstaan onder invloed van de Mindful Coffee Movement. Deze multi-zintuiglijke en meditatieve coffee tasting ervaring, verandert de manier waarop je koffie consumeert radicaal. De holistische benadering van koffie stimuleert mensen om koffie op een bewustere manier te oogsten, brouwen en consumeren. En ondertussen ook minder te vervuilen en lokale koffieboeren te ondersteunen.

Roast Masters is een gloednieuwe competitieformule die dertig van ’s werelds meest vermaarde koffiebranders uitdaagt in hun vakgebied: de kunst van het branden. Een maand voor het event ontvangen ze 5 kg van dezelfde koffiebonen. Daar moeten ze mee aan de slag om een uniek brandproiel te creëren.

Over The Coffee Festival
Het festival werd in 2011 in Londen geïntroduceerd en is ondertussen uitgebreid naar Amsterdam, New York, Los Angeles en Milaan. Organisator Ludovic Rossignol: “The Amsterdam Coffee Festival is een echte ode aan koffie en alle creatieve subculturen er omheen. Als organisatoren is het onze rol om de lat voor koffie hoger te leggen en koffiedrinkers in de breedste zin van het woord ambachtelijke koffie nog beter te leren appreciëren. We willen de brug slaan tussen de hippe speciality coffee movement en de traditionele koffiecultuur. Zo is het festival de place to be om de lekkerste koffies van dit moment en waanzinnige koffiecocktails te proeven en gewoon te genieten!”

www.amsterdamcoffeefestival.com