Rubriek: Diversen

Alle seinen op groen voor een bruisend en succesvol Gastvrij Rotterdam 2022

Met vijf volle beurshallen belooft de komende editie van Gastvrij Rotterdam de grootste editie tot nu toe te worden. De voorbereidingen zijn in volle gang en de beursorganisatie merkt een ontzettend groot animo onder horecaleveranciers, brancheorganisaties en wedstrijd organisatoren om van de beurs een groot succes te maken.

Gastvrij Rotterdam wordt gehouden van 19 t/m 21 september in Ahoy Rotterdam. De beurs is alle drie de dagen geopend van 10 tot 18.00 uur. Na een bezoek aan de beurs met een zeer compleet aanbod aan food en non-food producten en diensten zijn horecaprofessionals en andere geïnteresseerden weer helemaal bij. Lezers van Marktaanbod Horeca kunnen zich via deze link registreren voor een gratis bezoek aan Gastvrij Rotterdam 2022. 

Wijntheater

In de Wine & Fine Food special staan diverse wijnimporteurs, leveranciers van exclusieve producten als glaswerk en theedoeken, maar ook brood, bourgondische patés en hammen. In het Wijntheater van wijnjournaliste Barbara Verbeek en oesterman Barend Havenaar kunt u ieder uur aanschuiven voor een educatieve culinaire show van 30 minuten. Denk daarbij aan wijnproeverijen met onderwerpen als Zuid-Afrika. U kunt ook meedoen aan een glasproeverij van Royal Leerdam. Of misschien wordt u blij van de duo presentatie van Vinites: Barbara’s proeven Barbera’s.

Wilt u zien hoe u heel snel een oester opent? Kom dan maandag om 16:00 uur naar het NK Oestersteken 2022. Nieuwsgierig wie de Wijnvrouw van het jaar 2022 wordt? De grote finale is dinsdag om 16:00 uur. Of wit u zien hoe u een fles Champagne moet sabreren? Dan is woensdag 21 september de dag voor u met het eerste NK Sabreren!

Grote namen uit de wijnwereld

Verder zullen er op de beursvloer allerlei grote namen uit de wijnwereld aanwezig zijn. Denk aan de wijnwinkels van Cordier, Verbunt-Verlinden, Walraven Sax, Fourcroy, VinVin Wines, Les Genereux, en nog veel andere toonaangevende en specialistische wijnimporteurs! ​En dit alles is slechts een greep uit de brede en gevarieerde groep deelnemers. Kortom; Wine & Fine Food barst uit zijn voegen van kwaliteit!

Wedstrijd Arena’s

Deze editie zijn er maar liefst twee Wedstrijd Arena’s, die gehost worden door Euro-Toques Nederland en Gastronomisch Gilde. Ook dit jaar zal er weer worden gestreden om Het Glazen Kalf, de Young Chef Awards en Koken met Wild. Maar ook de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs, voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts, kick off van de 100% plantaardig wedstrijd, de Minder Zout Meer Smaak wedstrijd en de Generale repetitie van Culinary Team The Netherlands voor hun belangrijke wedstrijd in Luxemburg in november.

Nieuwe Restaurantprijs Euro-Toques Nederland

Euro-Toques Nederland is de samenwerking aangegaan met The Cookware Company.  Op maandag 19 september 2022 strijden de vijf genomineerden tijdens Gastvrij om The Cookware Company Restaurantprijs 2022. In 5 keukens zal er een 3 gangen menu Euro-Toques waardig gekookt gaan worden met een Black Box samengesteld uit duurzame en eerlijke streekproducten.

Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

In het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen op Gastvrij Rotterdam staat duurzame inspiratie centraal. Hier staan circa. 46 exposanten en een groot aantal sprekers en enthousiaste chefs voor de beursbezoekers klaar om van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen een duurzaam succes te maken. Alle beursdagen vinden er in de keuken van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen inspirerende, culinaire sessies plaats. Ook vindt de uitreiking van de Gaia Green Award er plaats. Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen wordt mogelijk gemaakt door Green Leisure.

Craft Beer Center

Nieuw op de beursvloer deze editie is het Craft Beer Center, hosted by LocalCraftbeer Agency! Onafhankelijke Nederlandse brouwerijen krijgen hier laagdrempelig de kans om zich te presenteren aan de bezoekers van Gastvrij Rotterdam. De bieren van de beste Nederlandse craft brouwerijen staan hier centraal. De brouwers staan klaar om de bezoekers hun nieuwste en bekendste brouwsels te laten proeven.

Cocktails & Beans ©

Cocktails & Beans © by Barsupport is een collectief platform op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam voor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en daarvan willen leren. Vaardigheid en passie voor dit vak leert men door het delen van kennis en ideeën, dat moet men zich eigen maken en doorgeven. Het Cocktails & Beans © paviljoen, gerealiseerd door initiatiefnemers Ian Bartos en Jorgos Stein van Barsupport, kent een uitgebreide programmering met o.a. gast barista’s & bartenders die serveren, jammen en spreken.

www.gastvrij-rotterdam.nl