Rubriek: Food & Drinks

Clasico Cocktails: Perfect geserveerd in 30 seconden

Hoge marges en de perfecte cocktail op tafel in 30 seconden. Nog nooit was het maken van een cocktail zo gemakkelijk. Met de 6e deelname is de Gastvrij beurs een vaste prik in de agenda van Juice Solutions geworden. De perfecte aftrap van het beursseizoen, waar men veel bestaande en nieuwe relaties hoopt te mogen verwelkomen.

Oery Nidam, managing director van Juice Solutions: ‘Wij kijken met veel plezier uit naar deze unieke Gastvrij editie. De eerste meerdaagse beurs na alle restricties van het afgelopen jaar. Net als iedere andere horeca-leverancier hebben wij ook een zwaar jaar gehad. Maar we hebben het afgelopen jaar wel gebruikt om een nieuw concept te ontwikkelen’.

Clasico: In drie stappen de perfecte cocktail

Al ruim 13 jaar ontwikkelt Juice Solutions innovatieve en onderscheidende concepten. Bekende merken als WOW Smoothies, Frappé2day en Maison Routin 1883 siropen vinden hun plek op alle soorten out of home locaties. Men merkte echter dat er bij veel relaties zeker een behoefte bestaat aan het uitbreiden van het aanbod met het serveren van cocktails, maar dat dit vaak stukloopt op argumenten als ‘te moeilijk, te veel tijd, geen constante kwaliteit, wisselend of geen personeel’.  

Nidam: ‘Met ons concept Clasico hebben wij, na een lange periode van testen, een uniek cocktail concept weten te ontwikkelen dat korte metten maakt met dit soort bezwaren. Met Clasico kan werkelijk iedereen in 3 stappen de perfecte cocktail bereiden. Bij de bereiding wordt gebruik gemaakt van een shaker en een mixing glass die wij speciaal voor Clasico Cocktails hebben ontwikkeld. Op het mixing glass staan streepjes voor de bereiding zodat de bereiding altijd hetzelfde zal zijn. Kun je tot 3 tellen, dan kan je onze cocktails bereiden! In de Clasico Cocktails hebben wij de alcohol al toegevoegd, waardoor de handelingen geminimaliseerd zijn. Na de toevoeging van sap en ijsklontjes shake je in 5 seconden de ‘perfect serve’ cocktail’.

6 populaire cocktails

Juice Solutions heeft gekozen voor zes populaire cocktails met alcohol: Mojito, Pina Colada, Sex on the Beach, Mai Tai, Daiquiri en Margarita. Uiteraard heeft men ook een lijn zonder alcohol toegevoegd: de mocktails Mojito, Pina Colada en San Francisco.  

De bereiding vindt dus plaats in 3 stappen: 

  1. schenk de juiste hoeveelheid cocktailmix in het mixing glass 
  2. vul aan met ananassap en ijsklontjes
  3. shaken en serveren

Klanten zeer enthousiast

Tijdens de 2e lock-down is men langzaam de Clasico Cocktails gaan promoten bij bestaande klanten. Nidam: ‘De resultaten zijn verbluffend. Men is razend enthousiast over de snelle bereiding, goede kwaliteit en hoge marges. Uiteraard leveren wij het Clasico concept compleet met glazen en een chique tafelkaart. Onze accountmanagers komen graag op locatie uitleg verzorgen zodat er direct gestart kan worden!’

“Cocktails bereiden is vanaf nu kinderspel”

Wat is de ervaring van klanten met Clasico? Aan het woord is Norbert Kramer, de eigenaar van Brunotti Beachclub in Oostvoorne. “De Clasico Cocktails zijn de perfecte toevoeging voor onze Beachclub. In het verleden hadden we vaak moeite met de bereiding, waarbij de kwaliteit vaak wisselend was. In de zomermaanden werken wij vaak met tijdelijk personeel. Probeer dan maar eens constant de juiste cocktails te serveren! Daarnaast nam de bereiding vaak te lang in beslag en kozen we op drukke momenten om de cocktails maar niet te bereiden. Sinds we met Classico zijn gaan werken hebben we die problemen niet meer. Door het handige meetsysteem halen we altijd 10 cocktails uit 1 fles. Daarnaast is de kwaliteit erg goed en de bereiding super snel. Op drukke momenten bieden wij nu juist een cocktail aan. De Clasico Cocktail staat binnen 30 seconden op tafel.”

www.juicesolutions.nl