Rubriek: Food & Drinks

Crowdfundingsactie Bio wijnmerk Neleman groot succes

Wijnpionier Derrick Neleman, die Nederland aan de biowijn hielp en nu zelf wijn maakt in het Spaanse Valencia, heeft via een crowdfundingsactie bij Oneplanetcrowd een half miljoen euro opgehaald.

Oprichter Neleman en zijn team zijn positief verrast door dit succes. “We hadden hoge verwachtingen, maar dat mensen zó enthousiast zijn om zich te verbinden met ons verhaal en mee willen doen met onze wijnrevolutie, dat is echt heel tof. Op deze manier raken onze fans nog meer betrokken bij wat we doen. Zoals de lokale druif verdil behoeden voor uitsterven en 60 jaar oude bobal stokken behoeden voor rooien. Ook kunnen onze fans straks ons wijnhuis in Casas del Rey bezoeken en de wijngaard natuurlijk.”

100% biologisch

Dit jaar bestaat Neleman wijnen 5 jaar. Neleman is het enige wijnmerk dat 100% biologisch en 100% vegan friendly is en dat merken ze aan de toenemende vraag. “We gaan de komende tijd ruim 2 miljoen euro investeren in ons wijnhuis en onze wijngaard in Valencia. Flink opschalen in de productie. Lokale druiven en oude wijnstokken behouden. Innoveren en (nóg) duurzamer werken waar het kan. Neleman als wijnmerk nog breder positioneren.”

Neleman vindt dat het maken en verkopen van wijn leuker, anders en duurzamer kan. De wijnwereld heeft net als de rest van de wereld te maken met problemen door klimaatverandering. Daar wil Neleman iets aan doen door biologische wijnen te maken in eigen Spaanse wijngaarden van lokale druivenrassen. Die zijn stoer en sterk, groeien op eigen kracht en zijn goed bestand tegen wisselende omstandigheden. Voor elke 173 flessen geproduceerde wijn plant Neleman een boom in het sinds kort bij Unesco horende natuurpark vlak bij de wijngaard. Neleman wijnen zijn verkrijgbaar in 10 landen en krijgen jaarlijks nationaal en internationaal uitstekende recensies.

www.neleman.org