Rubriek: Food & Drinks

Drie Beste Groentechefs van de wereld koken samen tijdens Future Awards in Rotterdam

Op 24 september 2024 reikt We’re Smart in samenwerking met Gastvrij Rotterdam zijn jaarlijkse Future Awards uit. De Future Awards is de bekroning voor voedingsbedrijven die uitzonderlijke producten, innovaties of projecten lanceren voor een meer ecologische en duurzame levensstijl.

De uitreiking gaat gepaard met een pure plant zesgangenmenu in het Wereldmuseum in Rotterdam door topchefs Xavier Pellicer (Healthy Kitchen (ES), René Mathieu (La Distillerie (LX) en Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel (NL).

Bekroning Untouchable & Person of the Year

Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel wordt tijdens de awardshow bekroond als Untouchable, de hoogste prestatie voor groentechefs. Zijn restaurant haalde twee jaar na elkaar de felbegeerde nummer één positie in de We’re Smart Top 100 en mag al een tijdje vijf Radijzen achter zijn naam zetten. De meer dan 100 vijf Radijzen Chefs van overal ter wereld zijn ware ambassadeurs van de We’re Smart Movement, die “Denk Groenten! Denk Fruit!” hoog in het vaandel voert.

Ook de Person of the Year zal tijdens de avond bekend worden gemaakt. Die prijs gaat jaarlijks naar uitzonderlijke mensen die zich met passie en overtuiging inzetten voor een duurzame en gezondere wereld.

Uitreiking Green Chef’s Hat

Tijdens de avond wordt ook bekendgemaakt wie dit jaar de The Green Chefs Hat wint. De finale van The Green Chef’s Hat vindt die middag op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam plaats. 5 topchefs moeten 100% plant-based de jury, met topchef Frank Fol voorop, overtuigen met creativiteit, smaak en presentatie. Ze moeten laten zien hoe verrassend en lekker duurzaam koken kan zijn. “The Green Chef’s Hat” wordt al voor de tweede keer georganiseerd door We’re Smart® in samenwerking met de Gastronomische Gilde en Dutch Cuisine.

 Frank Fol: “Met verschillende initiatieven bouwt We’re Smart verder aan een brede internationale beweging van chefs, restaurants, voedingsbedrijven en andere stakeholders. Dat we de We’re Smart Future Awards in samenwerking met dé Nederlandse horecabeurs Gastvrij Rotterdam kunnen organiseren, geeft aan hoe onze “Denk Groenten! Denk Fruit!”-filosofie alleen meer en meer voeten in de aarde krijgt.

Robert Melaard, beursmanager Gastvrij Rotterdam: “Als toonaangevend gastronomisch platform zetten we al vanaf de eerste editie in op duurzaamheid met een eigen “Dit Smaakt Naar Meer”-Paviljoen. Samen met de deelnemers in het Plant-Based Pavilion presenteren rond de 60 leveranciers zich hier. Dat we met We’re Smart dit unieke 6-hands dinner organiseren, benadrukt het belang van de gezamenlijke groene missie eens te meer. En dat in aanwezigheid van captains of industry uit de Nederlandse gastronomie en cateringwereld, deelnemers aan de VIP Sterrentour.”

Over We’re Smart

We’re Smart® is de onbetwiste referentie in de culinaire wereld van groenten en fruit. Het geesteskind van Frank Fol, De Groentekok®, erkent en promoot individuen, restaurants en organisaties die groenten en fruit centraal stellen in voeding. In de jaarlijkse culinair-gastronomische gids We’re Smart® Green Guide vind je de beste groenterestaurants ter wereld, gerangschikt van een tot vijf Radijzen. De We’re Smart® Awards belonen elk jaar de beste groenterestaurants- en organisaties. En in de We’re Smart® Academy delen de beste groentechefs ter wereld hun kennis met wie interesse heeft in gezonde en ecologische voeding. Zo draagt We’re Smart® zijn steentje bij voor een gezonde, duurzame en ecologische wereld.

De 11e editie van Gastvrij Rotterdam wordt gehouden van 23 tot en met 25 september 2024. Drie dagen lang staan gastvrijheid, beleving en kwaliteit centraal op de horecavakbeurs in Rotterdam Ahoy, met een toonaangevend programma. Als gastronomisch platform voor ambitieuze horecaprofessionals biedt de beurs meer dan 500 leveranciers van food en non-food producten en diensten én een uitgebreid programma. Alle informatie is te vinden via

www.gastvrij-rotterdam.nl