Rubriek: Food & Drinks

Exclusieve wijncollectie horeca van Bodegas Neleman

Gasten gaan steeds vaker voor puur: eerlijke, duurzame en ambachtelijke producten. Daarom presenteert Neleman Organic Wine op Gastvrij Rotterdam een exclusieve lijn voor de horeca: Wolk wijnen, gecontroleerd biologisch, veganistisch én klimaatneutraal, gemaakt door Neleman in Valencia, Spanje. Rechtstreeks van de wijnboer dus.

Duurzame kwaliteit
Er is meer aandacht voor kwaliteit, versheid en de herkomst van producten. Gasten zijn bereid extra te betalen voor een hogere kwaliteit, maar willen ook consumeren zonder schuldgevoel. Gasten willen kortom goed eten en drinken zonder negatieve associaties. Derrick Neleman maakt zijn wijnen zelf, altijd van biologisch geteelde druiven en met plantaardig eiwit geklaard. Jaarlijks plant Neleman bomen om de CO2-uitstoot te compenseren. Een mooi verhaal om te vertellen tijdens het uitschenken.

Nieuwe serie Wolk wijnen
Het Wolk assortiment bestaat uit de rode wijnen Cabernet Sauvignon – Tempranillo en Monastrell Especial. De drie witte zijn een Verdil – Viognier, Chardonnay – Sauvignon Blanc en Chardonnay Especial. Ten slotte is er een Rosé Monastrell.

Ook voor deze horecalijn heeft Neleman speciale aandacht gehad voor het design van de labels: er is samengewerkt met een Poolse en Amerikaanse designer. De flessen zijn afgesloten met een handige draaikurk. Er is dus geen kurkentrekker nodig. Daarbij zijn het NDTech kurken die kurk in de wijn uitsluiten.


www.neleman.org