Rubriek: Diversen

Het is zomer!

Na hier en daar een bui is het nu dan toch echt zomer! We kunnen nu nog meer genieten van het buiten zijn en van de heerlijke terrassen. We gaan er niet te veel over zeggen, dat wordt al genoeg gedaan. Maar één ding is zeker: het terras was nog nooit zo belangrijk. Na de lockdown van voorjaar 2020 kunnen we, nee, moeten we, heel veel goed maken. Binnen is dat nog wat beperkt, maar buiten kunnen we losgaan.

De meeste gemeenten zijn soepel, als het gaat om het tijdelijk vergroten van het terras. Met een goed plan en medewerking van de buren wordt in de meeste gevallen een vergroting van het terras toegestaan.

Terras moet opvallen

Maar ook het terras moet zich onderscheiden zodat de keuze op jóuw terras valt en niet op het terras aan de overkant. We komen er dus niet met een beige terras op een grijs trottoir met allemaal dezelfde tafels en stoelen. Mooi in balans, veilig, maar ook tamelijk saai en weinig spannend… Het terras moet opvallen, knallen. Of jong zijn, chique zijn, stoer zijn. Het moet de unieke identiteit van je bedrijf laten zien.

Goed terrasplan

In veel gevallen wordt er dus ook voor het terras een plan gemaakt. Pauline de Schepper van Studio de Bruyn doet dat vaker: ‘In een goed plan zit variatie. Hoge zit, lage zit, loungehoeken, schaduwplekken, zonplekken, in de wind of uit de wind en looppaden. Genoeg ruimte voor het personeel om comfortabel te kunnen werken. Daarnaast speelt kleurkeuze een hele grote rol. Volgens de trendwatchers binnen de interieurbranche “herontdekken we de natuur”. Een veilige uitspraak, want de botanische trend is niet bepaald nieuw. Ook niet nieuw is het gebruik van natuurlijke materialen zoals (natuur)steen, glas, hout, rotan, en staal. Dat blijven we nog wel even zien. Maar om toch onderscheidend te zijn, worden de accentkleuren dus steeds belangrijker. Die gaan de identiteit bepalen. Als ontwerpbureau in de horeca houden we ons veel bezig met het vertalen van identiteiten naar kleuren en materialen. Zowel voor binnen als voor buiten’.

Voor een Japans restaurant is Rick de Bruyn momenteel bezig met een terrasontwerp op het water. Wat een geweldige opdracht! Het ontwerp is in de stijl van het bestaande gebouw, maar onderscheidt zich duidelijk met de eilandjes en de pergola’s. Het doet zeker Aziatisch aan en geeft een extra beleving aan de gast.

Regionale trekker

Een ander mooi project is een groot terras aan het water bij een bungalowpark/zalencentrum. Een spel met twee kleuren houten vloeren geeft discipline aan de tafelopstelling, net als een aantal vaste elementen. Er zijn mooie grote boomtafels voor 8 personen en zelfs een boomstamtafels voor 14 personen. En natuurlijke talloze viertjes en tweetjes die ook gecombineerd kunnen worden. BBQ-plaatsen en halfhoge tafels met krukken en niet te vergeten een heel aantal grote én kleine loungehoeken. Pauline: ‘Verschillende kleurgroepen zorgen voor een zomergevoel. Hier is het altijd vakantie! Verassend is de plafondschildering onder de overkapping en ’s avonds ontstaat een sprookjesachtige sfeer door de lichtjes in de bomen en de verlichte bollen in het water. Dit terras biedt zoveel mogelijkheden en is zo aantrekkelijk, dit wordt zeker een regionale trekker!

Studio de Bruyn ontwerpt niet alleen “grote” terrassen. Ook voor kleine terrassen maakt men plannen. En soms kan met het vervangen van enkele stoeltjes of kussentjes al heel veel bereikt worden. Heel Holland kleurt!

Momenteel is Studio de Bruyn alweer druk met diverse interieurontwerpen voor het najaar. Een goed ontwerp heeft tijd nodig maar verdient zich terug in de uitvoering en uiteindelijk in de resultaten. De meeste uitvoerende bedrijven zitten al maanden van tevoren vol. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met plannen maken!

Studio de Bruyn Projekt & Interieurarchitektuur

www.studiodebruyn.nl

T 010-4136577