Rubriek: Diversen

Horeca Academie gaat ook Engelstalige koks opleiden

De Horeca Academie start eind maart voor een groep studenten met de Engelstalige brancheopleiding Basiskok. Het doel is te zorgen dat er nóg meer goed opgeleide koks in Nederland zijn. De aanleiding hiervoor is de vraag naar vakbekwame koks vanuit de branche en de behoefte aan een koksopleiding in het Engels bij veel niet Nederlandssprekende mensen.

‘Nu is de tijd gekomen, om eindelijk dat gat eens te dichten. Het is gewoon te gek voor woorden om te zien dat veel horecabedrijven op zoek zijn naar vakbekwame medewerkers terwijl veel niet-Nederlandstalige potentiele studenten aan de zijlijn staan te springen om opgeleid te worden als kok.’ Zegt de directeur van de Horeca Academie Antoine Defesche.

Leerlingkok in een leerbedrijf
Op 27 maart gaat de eerste groep Engelstalige studenten starten met hun koksopleiding. De studenten gaan één dag in de week naar school en werken daarnaast als leerlingkok in een leerbedrijf. Voor veel horecabedrijven is deze opleiding een uitkomst. Deze bedrijven hebben zo een extra potentieel aan assistent koks of afwassers zie een opleiding wordt geboden om zich verder te ontwikkelen. De Horeca Academie heeft ook al studenten gesproken die nog niet uit het werkveld komen en zich straks op de arbeidsmarkt kunnen profileren als vakbekwame kok.

De Horeca Academie biedt praktijkgerichte kleinschalige opleidingen voor alle leeftijden en voor alle verschillende opleidingsniveaus. De Horeca Academie specialiseert zich in opleidingen die horeca gerelateerd zijn en past daarop het onderwijs aan.

www.horecaacademie.nl