Rubriek: Diversen

Kitchen Team gratis vacaturesite voor horecabedrijven en freelance koks

Kitchen Team is de eerste online vacaturesite die horecabedrijven en freelance koks met elkaar in contact brengt zonder dat er een detacheringsbureau aan te pas komt. In maart is dit banenplatform gelanceerd door freelance kok Edward en ICT-er Romi. Het blijkt een schot in de roos want inmiddels hebben al 150 koks uit verschillende keukendisciplines en 35 horecabedrijven een gratis profiel aangemaakt.

“Onze vacaturesite is uit frustratie geboren”, vertelt Edward. “Als freelance chef-kok ondervond ik meer hinder dan gemak van de vele detacheringsbureaus voor keukenpersoneel. Daarom heb ik het heft in eigen hand genomen en ben ik Kitchen Team gestart”.

Lagere kosten horecaondernemers

Op de vacaturesite kunnen horecabedrijven zich gratis registreren. Het kost slechts vijf minuten om een profiel aan te maken en een vacature te plaatsen. Freelance koks die zich hebben aangemeld bij Kitchen Team kunnen direct op deze tijdelijke opdrachten reageren. Er komen geen kosten voor detacheringbureau aan te pas. De kosten voor een horecabedrijf zijn dus aanzienlijk lager: in plaats van een vergoeding voor een freelance kok bij het wervingsbureau, wordt de zzp’er rechtstreeks betaald.

Edward: ‘Een ander pluspunt: er is een ruime keuze uit beschikbare koks. Men kan de chefs die op een vacature reageren filteren op werkervaring en beoordelingen. We raden elk horecabedrijf aan om zich gratis bij Kitchen Team te registreren. Zo kun je snel en gemakkelijk freelance keukenpersoneel vinden als de nood aan de man is, bijvoorbeeld bij ziekte of tijdens topdrukte.”

Actuele vacaturesite

Het mes snijdt aan twee kanten want freelance koks kunnen zelf ook een profiel aanmaken bij Kitchen Team. “Ons streven is om dè vacaturesite te zijn waar freelance koks als eerste de meest actuele vacatures van horecabedrijven vinden.”

www.kitchenteam.nl