Rubriek: Food & Drinks

Nieuw kwaliteitsbier Birra Moretti: Sale di Mare

Birra Moretti introduceert met Sale di Mare een ongefilterd en daardoor lichttroebel bier met 5,5% alcohol. Het is verrijkt met extra hoparoma’s en een vleugje Italiaans zeezout. Deze combinatie zorgt voor een lekker verfrissend en makkelijk doordrinkbaar bier en is tegelijkertijd vol van smaak.

Sale di Mare is zeer geschikt voor een aperitivo moment met goed gezelschap en sluit naadloos aan bij de Italiaanse keuken. Het past zowel bij het diner als bij kleinere hapjes zoals olijven, arancini en oesters. Sale di Mare is het derde bier binnen het portfolio van Birra Moretti, naast l’Autentica en Birra Moretti Zero.

Brug tussen pils en speciaalbier

Yvonne de Liefde, Marketing Manager Birra Moretti Nederland vertelt: “Twee jaar geleden introduceerden we Birra Moretti op de Nederlandse markt. Het favoriete bier van de Italianen kent inmiddels ook hier veel fans. Met Birra Moretti Sale di Mare slaan we een brug tussen pils en speciaalbier. Sale di Mare heeft een toegankelijke smaak en een bijzonder receptuur mede door toevoeging van een vleugje zeezout uit Italië. Het Italiaanse gevoel laten we ook terugkomen in de verpakking met typisch Italiaans mozaïek in de kleuren van de zee.”

Het Italiaanse gevoel blijkt een schot in de roos, want Moretti werd in 2021 benoemd tot de succesvolste FMCG introductie in Nederland. Els Dijkhuizen, Marketingdirecteur Heineken Nederland: “Birra Moretti valt bij Nederlanders goed in de smaak. De toevoeging van Sale di Mare borduurt voort op dit succes. Met deze introductie kunnen nog meer Nederlanders in goed gezelschap genieten van het Italiaanse ‘La Dolce Vita’.”

www.birramoretti.com