Rubriek: Inrichting

Nieuwe Flotex Planken collectie zorgt voor gezond binnenklimaat

De nieuwe modulaire Flotex Planken design-collectie van Forbo Flooring zorgt op meerdere manieren voor een gezond, schoon en aangenaam binnenklimaat. Dankzij de unieke constructie met 80 miljoen nylonvezels per vierkante meter worden allergenen en fijnstof uit de lucht gevangen. Hiervoor kreeg Flotex als enige textiele vloerbedekking ter wereld het Allergy UK Seal of Approval van de British Allergy Foundation. Flotex Planken is daarnaast een ‘akoestieke’ hoogvlieger. De vloer absorbeert geluid tot 19 decibel en is daarmee zeer geschikt voor het creëren van rustige omgevingen, die de concentratie en productiviteit bevorderen.

De collectie bestaat uit planken van 100 x 25 centimeter, telt elf fraaie dessins zoals Concrete, Seagrass en Wood, en maar liefst 94 kleuren. Die ingrediënten bieden oneindig veel mogelijkheden om te mixen & matchen en precies die vloer te creëren die de klant voor ogen heeft of die nu zakelijk, huiselijk, modern of klassiek is. Flotex Planken leent zich hiermee bij uitstek voor de inrichting van kantoren, winkels, scholen, zorginstellingen, restaurants, hotels of congrescentra.

Goed en snel reinigbaar

Flotex werkt en zit fundamenteel anders in elkaar dan traditioneel tapijt. Zo bestaat Flotex uit rechte dicht opeenstaande cilindrische vezels. Dit in tegenstelling tot tapijt dat een lus-structuur en dikke garens kent. Die dikke lussengarens vangen net als de Flotex vezels fijnstof en allergenen, maar hebben de neiging om het vuil op te sluiten en vast te houden bij stofzuigen, daar waar Flotex het fijnstof en de allergenen juist gemakkelijk vrijlaat als de stofzuiger langskomt. Dit is ook de reden waarom Flotex als enige textiele vloer het Allergy UK Seal of Approval kreeg van de British Allergy Foundation; een bewijs dat Flotex wetenschappelijk is getest en bewezen allergenen verwijdert.

Duurzaam

De nieuwe Flotex Planken collectie is bovendien heel duurzaam. Zo wordt de vloer geproduceerd met groene stroom. Het minimale restafval dat bij de productie vrijkomt (en de resten van verschillende andere Forbo vloeren) vinden hun weg naar de rug van de vloerbedekking, die inmiddels voor 67 procent uit gerecycled materiaal bestaat. Een ander groot voordeel van Flotex is haar extreem lange levensduur. Een Flotex vloer gaat maar liefst zes keer zo lang mee als een gewone textiele vloerbedekking. Flotex is daarnaast gemakkelijk te reinigen zonder chemische schoonmaakmiddelen. De vloer kan – behalve met de stofzuiger – ook nat gereinigd worden met water en reguliere huishoudzeep.

www.forbo-flooring.nl/flotexplanken