Rubriek: Food & Drinks

NK Blindproeven wijn op Gastvrij Rotterdam 2021

WTOL Academy organiseert tijdens Gastvrij Rotterdam 2021 de eerste editie van het NK Blindproeven van wijn op individueel niveau.  e wedstrijd staat geheel in het teken van wijnprofessionals uit de horeca, wijnliefhebbers en het vergroten van de wijnkennis in Nederland.

Het NK draagt de naam ‘SVH Wijnexpert van het jaar 2022’ en verwijst naar partner Stichting Vakbekwaamheid Horeca, het kenniscentrum van de horeca dat staat achter goed getrainde en opgeleide horecaprofessionals. Wijnimporteur L’Exception heeft zich eveneens verbonden aan de wedstrijd en stelt de hoofdprijs ter beschikking: een volledig verzorgde reis voor twee personen naar het gerenommeerde champagnehuis Nicolas Feuilatte. De competitie bestaat uit vijf voorrondes, waarvan drie op Gastvrij Rotterdam, één in Houten bij het Vakcentrum Food Wine & Hospitality en één bij Het Amsterdamse Proeflokaal.

Wijnkennis vergroten

Ruud Weterings, directeur WTOL Academy: “Het doel van de wedstrijd is deelnemers hun kennis als wijnliefhebber te laten vergroten. Het blindproeven van wijnen in combinatie met een wedstrijdelement draagt daaraan bij. Deelnemen is leuk en vooral leerzaam. Winnen is een aangename bijkomstigheid. De competitie bestaat uit tien vragen over zes te proeven wijnen. Er is bij de vragen geen interpretatie mogelijk, het antwoord is gewoon goed of fout.”

Voor iedereen

De voorrondes zijn toegankelijk voor iedereen met liefde voor wijn. Om de kans op een plek in de halve finale te vergroten kunnen deelnemers aan meerdere voorrondes meedoen. Alleen de hoogste score van de deelnemer in de voorrondes telt uiteindelijk.

www.NK-blindproeven2022.nl