Rubriek: Diversen

Pim Evers nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam

Pim Evers is sinds twee jaar verbonden als bestuurder aan KHN Amsterdam en is op 16 april tijdens de algemene ledenvergadering gekozen als voorzitter. Evers heeft de afgelopen jaren in de Amsterdams horeca, samen met zijn compagnons, een snel groeiend imperium van succesvolle zaken opgebouwd. Sinds 2011 is hij uitbater van zijn eerste horecagelegenheid: Hannekes Boom. In de loop der jaren is de groep uitgebreid tot 10 horecazaken in Amsterdam waaronder: Disco Dolly, De Vergulden Eenhoorn, Cannibale Royale (4 vestigingen), Bloemenbar, Meneer Nieges en Claire.

Handhaving regels slimmer en efficiënter

KHN Amsterdam gaat zich de komende tijd richten op de impopulaire maatregelen die het nieuwe stadsbestuur waarschijnlijk voor de branche in petto heeft. Onterecht wordt vaak de oplossing van de drukte gezocht in meer regels en handhaving voor onze branche, aldus Evers. ‘We zijn niet tegen regels en handhaving, maar het moet wel het doel dienen waarvoor het wordt ingezet. Dat kan slimmer en efficiënter en het bestuur van Amsterdam onderschat vaak welke bijdrage de horeca levert aan de veiligheid, werkgelegenheid en kwaliteit van de stad. We zullen nog meer dan nu de beslissers inzichten moeten geven, coalities met partners moeten vormen en verbindingen moeten leggen om onze invloed te vergroten. Ook ons is de overlast die bewoners ervaren een doorn in het oog. Dat lossen we niet op door nog meer regels op te leggen aan ondernemers. We moeten zorgen dat we nog beter worden gehoord en gekend in de belangrijke dossiers. Daarnaast kan het niet zo zijn dat toeristenbelasting als melkkoe gebruikt gaat worden. Creëer meer inkomsten door de groep betalenden groter te maken en zet elke euro aan binnengehaalde toeristenbelasting ook weer in om het toeristische klimaat te verbeteren.’

Anders kijken naar ‘de nacht’

Het vinden en behouden van gekwalificeerd en gemotiveerd personeel is een enorme uitdaging waar we mee aan de slag gaan. We proberen een aantal best practices te realiseren en ondernemers inzicht te geven hoe ze met de veranderende markt en behoefte om kunnen gaan. Verder wil ik mij inzetten voor de nacht. Vanuit de bestuurlijke blik naar ‘de nacht’ gekeken is deze vrij diskwalificerend bij veiligheid ondergebracht, terwijl de nacht verbindt, de nacht is creatief; de nacht geeft ruimte aan subculturen, kunst en creatie en is van wereld topniveau. De horeca maakt de nacht op dat topniveau: van overnachting tot expressie; we willen ons inzetten om dat meer te borgen in het bestuur, want de nacht is tegelijkertijd heel kwetsbaar. Ook vind ik het belangrijk om de groep drank- en eetverstrekkers goed te vertegenwoordigen en nog beter aan te sluiten. Naast Pim Evers bestaat het bestuur van KHN Amsterdam uit: Anita Bos (Amstel Hotel), Nico Evers (Westcord Jakarta), Patrick Kerkhoven (Win hotels), Jonatan Tsuff (o.a. Quentin hotels), Marco Oskam (Cassablanca) en Arjan de Waard (Café Mokum en Café de Waard).