Rubriek: Diversen

Redefine Meat overall winnaar Horecava Innovation Award

Maandag 9 januari is tijdens de feestelijke opening van Horecava 2023 bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Horecava Innovation Awards2023. Puck Wilbers, de juryvoorzitter, reikte de awards uit voor de categorieën; food & beverage, equipment & services, concepts, interior & design, digital, apps & social media en duurzaamheid. Redefine Meat is de grote winnaar met haar product Redefine Runder Bavette.

Redefine Meat gebruikt voor hun vleesproducten technologie, in plaats van dieren. Zij noemen dit New-Meat™ omdat het dezelfde smaak, textuur, mondgevoel en veelzijdigheid heeft als dierlijk vlees, maar dan 100% plantaardig is. Zij ontwikkelen hun producten aan de hand van een diepgaande studie naar de aspecten van vlees. Het vlees is gemaakt in samenwerking met toonaangevende vleesexperts, slagers, en chef-koks in de wereld om zo hun klanten de ultieme vleeservaring te bieden.

Infrarood frituur

In de rubriek Equipment & Services was de winnaar FrieteRia-BrasseRia infratuur.nl met haar infrarood frituur. De hoge gasprijzen zorgen ervoor dat vele cafetaria’s willen switchen van energiebron van hun frituurpan. De infrarood frituur biedt hiervoor een oplossing met een frituurpan die wordt verwarmd met infraroodpanelen. Dit is een relatief goedkope en eenvoudige energietransitie in cafetaria’s.  De jury: “Echt een oplossing voor één van de grootste problemen van deze tijd: energiekosten. Daarnaast heeft het product nog meer voordelen. Minder olie nodig, geen open vuur meer en makkelijk te reinigen. De techniek kan ook in andere toepassingen ingezet worden. Echt innovatie die vanuit Horeca zelf is ontstaan.”

Celsius terrasstoel

In de categorie Concepts, Interior & Design won de Celsius terrasstoel van Sit & Heat en Satelliet hospitality furniture. De Celsius terrasstoel heeft een geïntrigeerd verwarmd systeem. Deze geeft comfort én is energiebesparend. Buitenkachels op gas of elektriciteit verbruiken veel energie. Met de Celsius buitenstoel is het gebruik van een terrasverwarmer niet meer nodig. De energiebesparing is 95% in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Lacoly is de winnaar in de categorie Digital, Apps & Social Media. De jury: “Het concept is simpel & snel te begrijpen waardoor het breed inzetbaar is. Het draait op bestaande technieken die iedereen gebruikt. Wie heeft er immers niet whatsapp op zijn telefoon? Dat maakt de introductie van nieuwe apps overbodig. Er is goed nagedacht over de implementatie.  Lacoly is (nog) geen groot bedrijf. Het zijn kleine ondernemers met de potentie om veel hotels en andere horecabedrijven te helpen”.

Duurzaamheid Karel de Vos Award

De Karel de Vos Award is een bijzondere trofee waarbij de nadruk ligt op ‘zorg voor een betere wereld’.  Het is een overkoepelende categorie voor duurzaamheid is gewonnen door De Clique Circulaire Bakken. De Clique gebruikt het ‘afval’ uit de stad om de stad te voeden. Met kleine inspanning van alle partijen verandert afval in waardevolle grondstoffen en foodproducten.

www.horecava.nl