Rubriek: Diversen

Testresultaten HACCP codeersysteem OnlinePrint zeer positief

De afgelopen maanden hebben een aantal pilotdeelnemers het spraakmakende HACCP codeersysteem OnlinePrint van bedenker Paul Duijnstee uitvoerig getest. Alle deelnemers, waaronder Van der Valk Hotel Middelburg, De Waag in Leiden, het Leonardo Royal Hotel Amsterdam, Zorgwaard Brabant en Hygiënecodeonline, zijn volgens Duijnstee laaiend enthousiast over het systeem.

‘De problematiek van het manueel coderen wordt in één klap opgelost met de mogelijkheid om de labels in te vullen in de cloud en ze meteen uit de printer te laten rollen’, vertelt Duijnstee.

Pictogrammen

In 2005 werd door chefs en docenten vanuit de praktijk van de horeca- en instellingen keuken met Info Food Labels een HACCP systeem bedacht dat werkte met pictogrammen in plaats van tekst. Sinds april 2019 is er getest hoe het werken met Info Food Labels vanuit de cloud bevalt. Met OnlinePrint hoeft de gebruiker geen software te installeren en kan met een paar klikken het label worden samengesteld. Duijnstee: ‘Over de pilot is iedereen 100% positief. Wel heb ik een aantal wensen toegespeeld gekregen. Bijvoorbeeld het kunnen koppelen van recepturen en de mogelijkheid bijzondere gegevens per patiënt in te vullen. In België is het belangrijk dat de leveranciersnaam en het lotnummer voor de traceerbaarheid van bacteriologische besmettingen vermeld worden. Het kan allemaal.’

De labels zijn van superieure kwaliteit en laten geen ongewenste lijm en papierresten achter op opbergbakken en voedselcontainers. De lijm lost op bij 70°C tijdens het naspoelprogramma van de vaatwasser. Hiermee wordt het probleem van de kruisbesmetting sterk gereduceerd.

www.infofoodlabels.com/onlineprint