Rubriek: Diversen

Van alles te beleven op Gastvrij Rotterdam 2019

Eind september opent Ahoy haar poorten voor de veelbelovende 2019 editie van Gastvrij Rotterdam. Volgens Robert Melaard, Managing Director Gastvrij Rotterdam, doen horecaondernemers er goed aan een plekje in hun agenda vrij te maken voor een bezoek aan de Maasstad. ‘Gastvrij Rotterdam is een ‘must see’ vakbeurs dus vergeet je niet te registreren en een bezoek te brengen aan Rotterdam Ahoy. Elke beursdag is er veel te beleven en iedere bezoeker zal naar huis gaan boordevol nieuwe ideeën en inspiratie. Graag tot ziens dus in Rotterdam Ahoy van 23-25 september!’

Proef, ruik en beleef!

Laat je drie dagen lang even helemaal onderdompelen in de heerlijke wereld van smaken, geuren en etiquette. Als lezer van Marktaanbod heeft u gratis toegang tot de beurs. Activeer uw uitnodigingskaart met code 651687 op www.gastvrij-rotterdam.nl/registreer

Gastvrij Rotterdam heeft zich tijdens vorige edities bewezen als hoogstaand gastronomisch platform voor de horecabranche. Gedurende drie dagen staat Rotterdam Ahoy in het teken van culinaire hoogstandjes,  innovatieve producten en oplossingen voor food en non-food in de horeca. Beursbezoekers kunnen genieten van 450 exposanten, diverse workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoogsegment. Van harte welkom op Gastvrij Rotterdam zijn: chefs, souschefs, maîtres d’hôtel, sommeliers, bartenders, barista’s, eigenaars en managers van restaurants, brasseries, hotel-restaurants, catering- en traiteurbedrijven, lunchrooms en daarnaast managers en inkopers uit de zorg- en recreatiesector.

Vegan Taste Lab

Veganisme wint de laatste jaren flink aan populariteit in de horeca. Een nieuw paviljoen gericht op veganisme op de beursvloer kan dan ook niet ontbreken. Het Vegan Taste Lab in Hal 5 biedt het meest complete overzicht van verantwoorde en plantaardige producten en leveranciers. Dit wordt ondersteund door diverse proeverijen.

Dit Smaakt Naar Meer!

In het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen in Hal 5 staat duurzame inspiratie centraal. Circa 40 exposanten en een groot aantal sprekers en enthousiaste chefs staan voor de beursbezoekers klaar om van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen een duurzaam succes te maken. Alle beursdagen vinden er in de keuken van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen inspirerende culinaire sessies plaats. Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen wordt mogelijk gemaakt door Green Leisure.

Horeca Netwerk Meet-up Paviljoen

Gastvrij Rotterdam en Horecaplatform HorecaNetwerk.nl bundelen hun krachten met het Horeca Netwerk Meet-Up Paviljoen. Dit is dé plek waar diverse startups, scale-ups en aanbieders van innovatieve producten en diensten aan de horeca zich kunnen presenteren. Met name samenwerken en ontmoeting staan hier centraal. Bezoekers kunnen hier goed terecht voor inspiratie en innovatie. Voorbeelden zijn Krekelburgers van de Krekerij, alcoholvrije IPA’s en Porters van Braxzz, Foodwaste met bananenbrood van SUNT food, het high-tea moment met hightea.nl, Instagrammable Acai Bowls met ACAI Benelux, producten van zeewieren van Olijck, frietconcepten met Farm Frites en vouwbare disposables van NIQ’s.

Wine & Fine Food

In de sfeervolle ambiance van Wine & Fine Food kunt u in Hal 6 bijzondere wijnen & delicatessen proeven en op zoek gaan naar de perfecte wijn-spijscombinaties. Laat u informeren over de laatste trends op wijngebied. Topgastronomen en wijnprofessionals geven hier masterclasses en proeverijen in het Wijntheater. Op de beursvloer staan tal van merken centraal en treft u een keur aan gerenommeerde wijnhuizen. Nieuw dit jaar op Gastvrij Rotterdam en voor het eerst in Nederland is de Oyster Opening World Cup op maandag 23 september.

www.gastvrijrotterdam.nl