Rubriek: Food & Drinks

World Beer Awards: Grolsch brouwt de beste Lentebok en Zomerbok

Nadat Grolsch vorige maand tijdens de eerste ronde al negen awards in de wacht sleepte bij de World Beer Awards (WBA), heeft de brouwer tijdens de grande finale maar liefst twee wereldtitels weten te bemachtigen: Grolsch Frisse Lentebok en Grolsch Kristalheldere Zomerbok mogen zich een jaar lang ‘beste bier van de Wereld’ binnen hun categorie noemen.

De World Beer Awards is een prestigieuze, wereldwijze competitie die jaarlijks georganiseerd wordt. Bieren worden blind geproefd en beoordeeld door een vakjury. ‘We waren al super trots op de negen awards die we vorige maand in ontvangst mochten nemen’, vertelt Marc Janssen,  Meesterbrouwer bij Grolsch. ‘Dat twee van onze bieren nu ook nog eens zijn uitgeroepen tot beste bier ter wereld is fantastisch’.

Nieuwe receptuur Lentebok maakt indruk

Meesterbrouwer Janssen is extra trots op de wereldtitel voor Grolsch Lentebok: ‘Vorig jaar hebben we na een periode van uitgebreid onderzoek en testen het recept van onze Lentebok aangepast. Door het gebruik van Cara Amber mout en Mittelfrüher hop is deze frisser van smaak en mooi oranje van kleur. Geweldig dat juist dit bier nu tot beste van de wereld is verkozen!”, aldus de trotse Meesterbrouwer.

‘Maar natuurlijk is ook onze Zomerbok een terechte winnaar’, vervolgt Janssen. Dit verfrissende bokbier is gebrouwen met de authentieke receptuur van een Duitse Kristal Weizenbok. De aroma’s van kruidnagel en fruit en de frisse, licht tintelende afdronk maken de Grolsch Zomerbok een fris zomerbier. ‘Mooi dat we wereldwijde erkenning hebben gekregen voor twee van onze bokbieren’.

World Beer Awards

De World Beer Awards is ’s werelds grootste biercompetitie waar binnen verschillende categorieën de allerbeste bieren geselecteerd en bekroond worden. Tijdens de jaarlijkse proeverij worden de bieren getest door gespecialiseerde proefpanels, bestaande uit internationale bierspecialisten. Dit jaar namen er meer dan 1500 bieren uit meer dan 30 landen deel. De wedstrijd bestaat uit drie rondes en negen hoofdcategorieën. In de eerste ronde worden alle bieren uit hetzelfde land met elkaar vergeleken. Hierbij wordt uit elke subcategorie een winnaar gekozen (de country winner). Onder de tweede, derde en vierde plek worden vervolgens per land medailles (goud, zilver, brons) uitgereikt. In de tweede ronde worden de country winners uit elk land in hun subcategorie vergeleken. De winnende bieren (world style winners) streden in de laatste ronde tegen elkaar voor de titel “best beer in the world” in de negen hoofdcategorieën. 

www.koninklijkegrolsch.nl