Rubriek: Diversen

App Play to Hospitality brengt skills in kaart

Nu de horeca langzaam opengaat is er snel weer een personeelstekort. Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Play to Work helpen de horeca met de app Play to Hospitality. Deze app bestaat uit gratis games die de horecamedewerker al spelend inzicht geven in soft skills en profielmatch met bestaande functies.

Het advies dat uit de app rolt is gratis. En voor de prijs van drie koffie ontvangt de medewerker daarbovenop een volledig competentierapport om zichzelf verder te ontwikkelen. Dit alles draagt bij aan het binden en behouden van talenten, essentieel om personeelstekort tegen te gaan.

Skills matchen belangrijk

Skills matchen wordt steeds belangrijker op de arbeidsmarkt. Vaak zijn het dure trajecten om in kaart te brengen wat een medewerker al beheerst of juist nog moet aanleren. De app Play to Hospitality is gratis en hierin draait het letterlijk om games. Door de spellen te spelen krijgt de medewerker inzicht in de eigen soft skills zoals persoonlijkheid en gedrag. Voor een prijs van € 9,50 kan de medewerker advies krijgen wat hij of zij qua verdere ontwikkeling moet doen om aan de eisen van een functie of een vacature te voldoen.

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Volgens de Kamer van Koophandel zijn er sinds het begin van de coronacrisis bijna 2.700 horecazaken bijgekomen. Daarmee komt het totaal aantal horecabedrijven in ons land uit op ruim 74.000. Vóór de crisis werkten er 460.000 mensen in de branche. Dat waren er al te weinig. Nu is dat aantal fors afgenomen tot onder de 340.000. Meer bedrijven, meer vraag maar minder medewerkers. Vandaar dat behoud prioriteit nummer 1 is. En daarnaast moeten we inzetten op het zo snel mogelijk bekwaam maken van medewerkers die starten in de horeca. Cruciaal voor de gastbeleving. Met Play to Hospitality hebben we een belangrijke stap gezet om medewerkers slim, snel en goedkoop richting de juiste plek te krijgen.”

www.horeca.nl