Voor jezelf beginnen, verhuizen naar een nieuwe locatie of uitbreiden naar het leegstaande pand naast je… het zijn de ultieme dromen van elke ondernemer. Je ziet het al voor je: jij in die gloednieuwe keuken, achter die stijlvolle bar…
Maar voordat je daar staat, moet er nog heel wat gebeuren. Ga je dat zelf “even” regelen, of vraag je advies aan een interieurarchitect? Waarom zou je dat doen? Je weet toch zelf wel wat je wilt! Ja, je weet misschien wel welke stoelen je mooi vindt en welke lampen je aanspreken. En tijdens je inspiratiereis heb je een prachtige bar gezien en een foto van gemaakt, dus gooi je dat alles bij elkaar, en dan ben je er wel. Maar als je ook zo je 3-gangen diner in elkaar zet, komt er weinig van terecht. Dat doe je niet, want je bent een professional! Dus waarom zou je het interieur zelf proberen? Je gaat een enorme investering doen en dat kun je maar één keer goed doen. Niet iedere interieurarchitect is een topkok, maar ook niet iedere topkok is een goede interieurarchitect. Doe dus waar je goed in bent.
Besparing
Er bestaat vaak het beeld dat architecten duur zijn, maar hun advies kan juist een besparing opleveren. Het kostenplaatje van een interieurarchitect is vaak slechts een klein percentage van je totale investering. Toch kan hun expertise ervoor zorgen dat je betere keuzes maakt, je uitstraling versterkt en je bouwtijd verkort door een efficiënte planning. Want het is leuk om zelf alles te regelen, maar als je daardoor vier maanden later opent, betaal je wel vier maanden huur zonder omzet in die periode…
Laatste trends
Bij het opstarten van je bedrijf begin je met een plan, een concept, een idee. Studio de Bruyn is gespecialiseerd in de horecamarkt en volgt de laatste trends op het gebied van beleving, stijl, materialen en techniek. Tegelijkertijd luisteren we goed naar jouw plannen, producten, doelgroep, locatie, concurrenten en budget. Om je bedrijf te laten slagen, is je interieur jouw huisstijl: de identiteit van je bedrijf, die voortkomt uit je marketinganalyse. Daarnaast kijken we naar het ruimtelijk ontwerp, de lay-out, keukenrouting, looplijnen, zichtlijnen, lichtinval, lichtplan, akoestiek en beluchting. Je zou kunnen denken, dat kan ik zelf wel, maar als hier belangrijke zaken over het hoofd worden gezien, is het lastig om dat later nog recht te zetten. “Leren met vallen en opstaan” klinkt leuk als het om de kleur van de muren gaat, maar als het om de bouwkundige basis gaat, is het zonde van je tijd en geld. Studio de Bruyn heeft jarenlange ervaring in het adviseren van zowel startende als doorgewinterde ondernemers bij het ontwikkelen van hun concepten, het ontwerpen van technische voorzieningen, bouwkundige ontwerpen en het creëren van een identiteit en sfeerbeleving.
Dynamiek
Als horecaondernemer ben je nooit ‘klaar’, je bent altijd in ontwikkeling. Net zoals er beweging moet zitten in je menukaart, moet er ook dynamiek in je huisstijl zijn. Kijk regelmatig kritisch naar de uitstraling van je bedrijf. Naast slijtage is het ook goed om je gasten te verrassen met nieuwe meubels, een frisse kleur op de muren of een complete restyling. Zo blijft je bedrijf up-to-date en voelen je gasten zich bijzonder en gewaardeerd.
Weet je niet waar je moet beginnen? Bezoek onze nieuwe website en maak gerust een afspraak. Onze eerste afspraak is altijd vrijblijvend.
Studio de Bruyn Projekt & Interieurarchitektuur
insta: studiodebruyn