Rubriek: Diversen

Eerste diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan Kookstudio Thorn

In het prachtige restaurant Da Vinci* in Maasbracht is door de SVH Meesters Margo Reuten en Petro Kools het diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan een student van Kookstudio Thorn. 

De studenten hebben keihard gewerkt in de opleiding die in totaal twee jaar duurde. Het is het eerste diploma SVH Gespecialiseerd kok ‘nieuwe stijl’ dat is uitgereikt. De eerste geslaagde is Martijn van der Zwan.  Als gespecialiseerd kok ben je een echte professional in de keuken op het gebied van koude en warme bereidingen en patisserie. Het examen bestaat in totaal uit drie volle dagen, waarvan twee voor patisserie. Er zijn drie studenten die voor een deelcertificaat zijn geslaagd (twee voor koude & warme keuken, één voor patisserie) en één die het complete diploma heeft behaald. Het diploma bestaat uit twee certificaten (koude keuken & warme keuken en patisserie). 

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Met dit diploma is de diplomapiramide voor SVH Kok nagenoeg gereed en is de weg naar SVH Meesterkok volledig in te vullen met SVH diploma’s. Eerder zijn al nieuwe diploma’s ontwikkeld voor de SVH Gezel Meesterkok en SVH Gastronomie. Het is onze ambitie om diplomaroutes voor alle Meestertitels op deze manier in te vullen. Zo kan iedere medewerker naar het niveau werken dat hij of zij wil bereiken binnen het vakgebied.” 

www.svh.nl