Rubriek: Apparatuur

Springbay zorgt voor revolutie in cocktail-land

De fascinatie voor bartending is van vader op zoon overgesprongen bij Springbay. Waar Wolfgang Bartos in 1962 nog naar Amerika reisde voor de laatste ontdekkingen, zorgt zoon Ian in Nederland voor een unieke innovatie: het Tap Cocktail Station.

Het ingenieuze 3-tapsysteem is makkelijk en rap in gebruik. Waar het vroeger nog vele minuten duurde, schudt iedere bartender nu binnen 10 seconden de perfecte cocktail uit z’n mouw. Een Pornstar Martini met schuimkraag, een bruisende Aperol Spritz, het is zo getapt! En naderhand is het bag-in-box systeem ook nog super duurzaam want je genereert minder afval en het is goed te recyclen. Het Tap Cocktail Station is alles in één. Het heeft een ingebouwde cocktailtap voor de hardlopende cocktails en daarnaast biedt het ruimte voor mixology. Revolutionair is het dat beide mogelijkheden samenkomen op 1 m.

Kwaliteit & snelheid

Springbay ontwikkelt de cocktails zelf en garandeert altijd dezelfde kwaliteit. Het Tap Cocktail Station biedt een keuze uit 240 cocktails op voorraad, van moijto, espresso martini tot whisky sour. Springbay ziet de tap niet als vervanger van de bartender, maar juist als een aanvulling op drukke momenten. De snelheid van uitserveren gaat fors omhoog en haalt de knelpunten weg bij de bar. Gemakkelijk voor ondernemers die meer cocktails willen maken in minder tijd zonder dat er kwaliteit verloren gaat.

Ian: “We willen het bartenders vooral gemakkelijk maken. De horeca staat al voor zoveel uitdagingen. Met onze tap kan iedereen, jong of oud, ervaren of beginner, gewoon hele goede en lekkere cocktails maken, zodat je wel je volume en marges kunt halen èn kwaliteit kunt bieden.  Zo maken we samen cocktails bereikbaar in Nederland.”

www.springbaycocktails.nl

Horecava: 07.516a