Rubriek: Diversen

Horecava 2024 zeer veelbelovend!

Horecava is al meer dan 65 jaar dé horecabeurs waar vakmensen in de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen elkaar kunnen ontmoeten. Begin Januari is het weer zo ver: Op 8, 9, 10, en 11 januari 2024 staat de RAI Amsterdam weer volledig in het teken van een nieuwe zeer veelbelovende editie: Horecava 2024!   

Van snackhap tot culinair sterrengerecht, tijdens Horecava strijden verschillende topteams en (toekomstige) chefs om spectaculaire titels en prijzen. Bezoekers kunnen de chefs op de voet volgen bij het bereiden van gerechten en zich zo laten inspireren door nieuwe smaakexplosies en bijzondere ingrediëntencombinaties. 

Horecava Innovation Award

Benieuwd naar dé innovatie in de Nederlandse horeca? Tijdens de opening van Horecava 2024 worden de winnaars van de Horecava Innovation Award bekend gemaakt. Ieder jaar schrijven deelnemers zich in voor verschillende categorieën, waarbij alle inzendingen ook kans maken op de Horecava Sustainability Award 2024, een bijzondere trofee waarbij de nadruk ligt op ‘zorg voor een betere wereld’.  

NK Koken

Tijdens de Horecava strijden weer verschillende teams tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Koken van het Gastronomisch Gilde. Tijdens de HANOS Gouden Koksmuts, NK Jonge Koks en Leerling – Leermeester zie, ruik en ervaar je hoe (sterren) chefs en hun brigades spectaculaire gerechten maken. Werkend vanuit een black box, waarin voor elke gang (verplichte) ingrediënten zitten, laten ze je zien wat er mogelijk is met mooie producten, een goede team-samenwerking en kennis. Een spektakel om niet te missen!

De Lekkerste Wedstrijden

Tijdens De Lekkerste wedstrijden kunnen culinaire professionals uit de branche vier dagen meedoen aan acht verschillende vakwedstrijden. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Horecava bezoekers staan er met de neus bovenop als de enthousiaste, professionele deelnemers hun creaties maken. Laat je inspireren door de nieuwe producten, andere bereidingswijzen of leuke samenstellingen én pik een hapje mee! Jouw beoordeling wordt deels meegenomen met de eindbeoordeling.

NK Koffie

Zinderende presentaties, spetterende koffies en hypnotiserende latte art creaties. De Nederlandse koffiekampioenschappen zijn elk jaar weer een feest! En dit jaar vinden de Nederlandse Kampioenschappen Koffie plaats op Horecava. Een groot spektakel dat tegelijkertijd de koffiewereld in Nederland in de schijnwerpers plaatst.

Het NK Koffie wordt georganiseerd door de Specialty Coffee Association (SCA). De SCA Nederland organiseert tijdens Horecava vier wedstrijden. De Nederlands kampioen van iedere wedstrijd vertegenwoordigd ons land op de wereldkampioenschappen in 2024.

Kijk voor het hele programma van alle wedstrijden, data en tijden even op de uitgebreide website van de Horecava.

www.horecava.nl