Rubriek: Diversen

SVH presenteert Top 10 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023

SVH heeft de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze wedstrijd, die door de pandemie twee edities heeft overgeslagen, werden dit jaar ruim 100 leerbedrijven genomineerd. Met de bekendmaking van de Top 10 is de eerste fase van de wedstrijd afgesloten en zal in december bekend zijn welke van deze leerbedrijven zich hebben geplaatst voor de Top 3.  

De wedstrijd die SVH namens de horecabranche organiseert, startte begin september met de nominatieronde. Leermeesters, studenten, leerlingen, docenten en medewerkers uit de horeca konden tijdens deze ronde hun favoriete leerbedrijven opgeven voor de felbegeerde titel. Genomineerde leerbedrijven maakten vervolgens opdrachten om te laten zien waarom zij de titel verdienen. De wedstrijdcommissie Beste Leerbedrijf Horeca feliciteert alle genomineerde leerbedrijven. Een nominatie voor deze titel is een blijk van waardering richting het leerbedrijf. Een bijzondere prestatie waar het hele bedrijf zeer trots op mag zijn.

Dit is de Top 10 van editie 2022/2023 in alfabetische volgorde:

  • De Hof, Renswoude
  • De Werf, Veere
  • ’t Kruisselt, De Lutte
  • Nakal, Meijel
  • Nederheide, Milheeze
  • ’t Noorden, Aalten
  • Ron Gastrobar, Amsterdam
  • TerSpegelt, Eersel
  • The Lemon Tree, Deventer
  • ’t Voorhuys, Emmeloord

De wedstrijdcommissie is onder de indruk van de hoeveelheid bedrijven die in deze moeilijke tijden voor de sector het leren op de werkvloer een prominente plek geven in het bedrijf. Ricardo Eshuis, directeur van SVH en voorzitter van de wedstrijdcommissie: “We merken dat leerbedrijven die deelnemen aan de wedstrijd vaak al een ontzettend goed opleidingsklimaat hebben en enorm betrokken zijn bij hun leerlingen. Dit zien we onder andere terug in de opleidingsplannen, waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en groei van de leerling. We zien ook een aantal oude bekenden terug in de Top 10. Deze bedrijven blijven zichzelf continu verder ontwikkelen als leerbedrijf en vallen hierdoor ook dit jaar in positieve zin weer op binnen de wedstrijd.”

Verdere wedstrijdverloop

De leerbedrijven uit de Top 10 worden deze maand bezocht door een commissielid van de wedstrijd. Dit om een goede indruk te krijgen van het leerbedrijf. Daarnaast gaat het commissielid tijdens het bezoek in gesprek met leerlingen en leermeesters over de uitvoering van de opleidingsplannen en de opleidingsvisie.

De ervaringen van de commissieleden worden besproken in de voltallige wedstrijdcommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van SVH, SBB, KHN, FNV Horeca, de MBO Raad en eerdere winnaars van de wedstrijd Van der Valk Sassenheim-Leiden en ’t Havenmantsje. Op basis van de top 10-ranking en de ervaringen van de commissieleden met de leerbedrijven, bepaalt de wedstrijdcommissie welke drie leerbedrijven een plek in de finale bereiken.

Bekendmaking op Horecava 2023

Het winnende leerbedrijf en de winnende leermeester worden tijdens de finale op de Horecava in 2023 bekendgemaakt. Dit leerbedrijf mag niet alleen een jaar lang de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 dragen, maar wint ook de award met bijbehorend muurschildje. Daarnaast mogen zij een dag meelopen met een SVH Meester naar keuze inclusief heerlijk verzorgde lunch en ontvangen zij een op maat gemaakte academy boordevol nieuwe e-learnings van SVH.

www.besteleerbedrijfhoreca.nl